HD NVR är en förkorning på "High Definition - Network Video Recorder" vilket på svenska är "Hög Upplösning - Nätverks Video Inspelare".

NVR ska inte förväxlas med DVR eller IPC då dessa brukar saknar de nätverks funktioner som NVR har.

Regler gällande kamera övervakning:
För företag och privatpersoner finns det olika regler som måste följas enligt svensk lag för övervakning.

Företag där allmänheten har tillträde måste ansöka om tillstånd hos det län där företaget ligger.
http://www.lansstyrelsen.se/ samt betala en anmälningsavgift på ca 700kr. (Uppdaterad information om detta finns att läsa på länsstyrelsens hemsida.)

Det kan även vara bra att kolla upp med facket eller övriga representanter för dem anställda vad som gäller vid kameraövervakning så att integriteten inte kränks. T.ex. förbud mot kamera i fikarummet.
Dokument på överenskommelsen behöver inte lämnas till länsstyrelsen men är viktigt vid eventuell tillsyn.

Ett företag som har installerat kameror måste sätta upp enkel information om att "området är kamera övervakat". Kan säkerhetsanordningen spela in ljud så måste skyltningen specifikt förklara detta då speciella regler gäller.

På företag ska kamerorna vara fast installerade och enbart vara försedda med "fast optik" som betyder att man inte får zooma in och ut med själva kameran. Ljudupptagning är tekniskt förbjudet på allmänna utrymmen och kräver ofta speciellt tillstånd relaterat till typen av företag.
Denna informationen får ni från er länsstyrelse.
Tänk också på att materialet som spelas in på/från en kamera får endast lagras i två månader 

Privatpersoner behöver inget tillstånd för att kameraövervaka privat egendom. I lag är det enbart personuppgiftslagen PLU som gäller när utomstående individer kan identifieras. Det är också lag på att alla som beträder området ska informeras om att stället är kameraövervakat. Detta kan ske muntligt men skyltning är rekommenderat för den "avskräckande" effekten.

Om en privatperson vill kameraövervaka ett utrymme där allmänheten har tillträde och kan "identifieras" så krävs tillstånd enligt samma regler som för företag.


Specifikationer förklaring:
Det kommer ständigt nya tekniska termer o former så jag går enbart igenom det som gäller för dem produkterna vi har i vår butik. 

---

Installation:
Vid inköp och installation av en kamera så är det viktigt att tänka på var kamerorna ska sitta och hur många som behövs. Vi rekommenderar vårat paket med HD-kameror med 1080P upplösning då det är lättast att identifiera människor på bild med dessa.

En kameras är i första hand avskräckande och det är en fördel om den syns och att kameraövervakningen är informerad tydligt i skyltning. En dold kamera kan fortfarande filma, men lär inte avskräcka brottet från att ske.

Vi rekommenderar att kameran placeras högt ovanför mark utom räckhåll för nyfikna. Kameran ska då gärna också riktas mot områden där brottet lätt kan "gömmas" eller döljas. Snattare kan vara fenomenala på att hitta dessa dolda utrymmen i butiker där dem packar upp produkter, av plomberar eller gömmer dem på sig.
Höga plank, altaner och terrasser där personer inte syns för grannskap är också inbjudande. En tydlig skylt eller kamera här kan vara skrämmande. Undvik att sätta kameran i hörnet på rum och byggnader där brottslingen lätt kan komma åt kameran utan att hamna på bild genom att gömma sig runt en hörna.

Använd gärna "dome kameror" på utrymmen där brottslingen kan komma åt själva kameran. Detta försvårar för brottslingen så att denne inte kommer åt att ändra positionen på kameran med tillhygge.

Tänk på att strömkablarna till säkerhetskameror kan vara korta ca 1 meter. Eventuella strömfördelare / kabelförlängare ska gärna dras i takhöjd eller högre. Lås gärna fast kontakterna med hjärnfästen eller bättre och sätt eltejp eller liknande på kabelanslutningen till kameran så att sladden inte lossnar så lätt.

Strömsladden till HD NVR kittet är smal och kan lätt komma fram på trånga utrymmen. t.ex. fönster. Vid utomhus installation så är det annars rekommenderat att strömsladden och eventuell nätverkskabel boxas in vid kameran och dras in i byggnaden genom väggen.

Tips:
Testa först kamerorna och deras tänka positioner innan installations ingrepp görs på väggar och apparat. (Hur gör du ifall du vill stjäla från dig själv och vill undvika kamerorna?)

Prioritera ingångar framför värdesaker som tv och dator vid installation. En bild på brottslingen är bättre än en bild på det stulna föremålet. (Oplanerade inbrott brukar leda till att småsaker stjäls där tv och dator lämnas orört.)

Teknisk förklaring:
1080P som kamerorna har är en normalstandard för HD upplösning. Dom flesta Blueray filmerna idag har 1080P video upplösnings kvalitet.

5Ghz är den trådlösa frekvensen som kameran och NVR lådan använder för att "skicka video och information" till varandra. Räckvidden är kortare än den populära 2.4Ghz frekvensen men ger en mycket bättre överföringskapacitet av bildkvalitet.
Det ger också en fördel på arbetsplatser och hem som har många trådlösa prylar med 2.4Ghz, då frekvenser kan "krocka" och ställa till problem.

Teknisk förklaring:
960P ger en mycket bättre bild än en DVD film som har 576 D1.

2,4Ghz är den trådlösa frekvens som används mellan kamera och NVR stationen. 2,4Ghz är vanligt förekommande i datorer, mobiler och trådlösa tillbehör. Frekvensen klarar också ett större avstånd än 5Ghz frekvensen vilket är extra bra för stora lokaler.
 

Besöksadress:
JQ import / OnlineGross.se
Hammarvägen 6
28143 Hässleholm

Email
: porslinsbutik@gmail.com
Telefontid: kl 9.00 till 17.00
Tel: 0734-088828

Copyright © 2013-2016
Innehållet på www.onlinegross.se och www.porslinsbutik.se ansvaras av JQ-Import och är skyddat av upphovsrätten samt varumärkes skyddet.
Användande av grafik och information från dessa sidor kräver vårat godkännande.